Natuurlijk spelend leren
Welkom    Dagritme    Handelwijze    Informatie    Wie zijn wij    ContactWelkom.htmlHandelwijze.htmlInformatie.htmlWie_zijn_wij.html../Het_Oerkind_BSO/Contact.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4shapeimage_2_link_5
Dagindeling
Met behulp van pictogrammen laten we de dagindeling aan de peuters zien. Zo kunnen ze zelf het dagritme volgen. 
Vaste onderdelen zijn zingen, een kringactiviteit, natuurbeleving, vrijspel, een verschoonmoment en een fruit en broodmaaltijd. Ook wordt aandacht besteed aan het gedag zeggen bij het brengen en halen.

Ritme

We zorgen er voor dat inspannende en ontspannende activiteiten elkaar afwisselen. Bij aankomst is er eerst vrij spel. Dat houdt in dat de peuters een werkje of spelmateriaal kiezen waar ze mee willen spelen. Zo krijgt hun natuurlijk enthousiasme de ruimte.

Vervolgens openen we gezamenlijk de dag met een wandeling of een kringactiviteit. Na het verschonen gaan de peuters vrij spelen, binnen of buiten. Hierop volgt een voorleesmoment waarna enkele peuters kunnen worden opgehaald. Met de rest van de groep dekken we de tafel en gaan we eten. Na het eten is er gelegendheid tot rustig spel om de ochtend af te sluiten.

Kringspel

In de kring worden verschillende activiteiten aangeboden. We doen een spel, peuteryoga of een geven een lesje over bijvoorbeeld kleuren of getallen. Zang is een dagelijks terugkerend onderdeel. De kring is kortom de plek waar alles aan bod komt wat op dat moment leeft bij de peuters. Ook jaarfeesten en verjaardagen vinden in de kring plaats.