SPELEN
      
     NATUUR

     RITME

ZELFSTANDIGHEID

 PERSOONLIJK  

BETROKKEN

   AVONTUURLIJK
  
   BIOLOGISCH
 
   ZINTUIGEN
 Welkom  Dagritme  Handelwijze  Informatie  Wie zijn wij  ContactWelkom.htmlDagritme.htmlInformatie.htmlWie_zijn_wij.html../Het_Oerkind_BSO/Contact.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4shapeimage_2_link_5

Door langer spelen beter leren

Spelen is leren. Als oprichters van ‘t Oerke gaan we uit van de gedachte dat het spel en de natuur bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van het kind. Het spelmateriaal en de natuurlijke omgeving nodigt de kinderen uit tot spel. Spel stimuleert ook de zelfontwikkeling. Binnen ’t Oerke krijgen kinderen de ruimte zich te ontwikkelen in hun eigen tempo en hoeven ze niet te voldoen aan cognitieve eisen. Er is ruimte voor eigen ontdekkingen, spelen met andere kinderen en bewegen. Dit geeft kinderen vertrouwen en vreugde. En waar ze plezier aan beleven, kunnen ze zich aan ontwikkelen.

De natuur als ontwikkelingskader

Wij zien de natuur als een rijke natuurlijke leeromgeving. Kinderen hebben de natuur nodig voor een goede ontwikkeling van hun zintuigen

en zij spreekt het beeldend vermogen aan.

Dit helpt om beter te kunnen leren en creativiteit

te stimuleren. Om deze ontwikkelingen ruimte te geven gaan we elke dag naar buiten en maken we geregeld een wandeling door de natuur.

Zo kunnen we ons verwonderen over de natuur

en ons verbinden met de omgeving.

Zindelijkheid

Om de zindelijkheid te stimuleren hebben we naast de noodzakelijke verschoningen een gezamenlijk verschoon moment. We nemen de tijd voor een toiletbezoek en geven alle kinderen de mogelijkheid op het potje te zitten. De kinderen zien elkaar dit doen en leren zo van elkaar. Verder verschonen we staand. Kinderen kunnen op deze manier zelf meehelpen en letterlijk op eigen benen staan.

Eten en drinken

Gezonde biologische voeding vinden wij belangrijk bij ’t Oerke. Daarom hebben we er voor gekozen om al het eten en drinken te verzorgen. Alle voeding is van biologische afkomst, van het fruit tot het broodbeleg. De kinderen krijgen brood, fruit en water of kruidenthee.